Vandaag
    zondag, mei 11, 2025

UIt eten en bewuste keuzes maken

Knipsel_2.jpg

Uit eten gaan en toch bewuste keuzes maken kan zeker worden gedaan! Hier zijn een paar tips om gezonde keuzes te maken tijdens het dineren in restaurants:

1. **Kies voor gegrilde, gebakken of gestoomde gerechten**: Vermijd gefrituurde opties en ga in plaats daarvan voor gerechten die op een gezondere manier zijn bereid.

2. **Kies magere eiwitbronnen**: Ga voor mager vlees zoals kip, kalkoen of vis, of kies vegetarische opties zoals bonen, linzen of tofu.

3. **Vermijd zware sauzen**: Kies gerechten met lichte sauzen op basis van tomaten, kruiden of bouillon in plaats van romige of boterachtige sauzen.

4. **Vraag om dressings en sauzen aan de kant**: Hierdoor kun je de hoeveelheid dressing of saus die je aan je gerecht toevoegt zelf beheren.

5. **Voeg extra groenten toe**: Vraag om extra groenten bij je maaltijd of kies gerechten die veel groenten bevatten voor extra voedingsstoffen en vezels.

6. **Kies voor volkoren opties**: Als het mogelijk is, kies dan voor volkoren granen in plaats van geraffineerde granen voor extra vezels en voedingsstoffen.

7. **Beperk alcoholconsumptie**: Alcoholische dranken kunnen veel calorieën bevatten, dus beperk je consumptie tot matige hoeveelheden.

8. **Luister naar je lichaam**: Stop met eten als je vol zit en bewaar eventuele restjes voor later.

Door bewuste keuzes te maken en je bewust te zijn van de ingrediënten en bereidingsmethoden, kun je genieten van een maaltijd buiten de deur zonder je gezonde eetgewoonten uit het oog te verliezen.

Tags: breakfood

Over de auteur

Anko_0014.1.jpg

Mijn naam is Anko van Mun, 49 jaar en de persoon achter Voedingsadvies Achterhoek. Geboren en getogen in Winterswijk en inmiddels woonachtig in het rustige en groene Zelhem.

Lees meer..

Voedingsadvies Achterhoek

Frans Halsstraat 42
7021DM Zelhem
KVK:93471300

BTW:NL005029228B34
IBAN:NL48FNOM0466719238

Tel: 06-510 29 289
 info@voedingsadviesachterhoek.nl

Klik hier